What would you like to find?
Consultații online

Consultații online

De ce sunt atât de importante consultațiile cosmetologului?

Pe parcursul anilor de activitate în calitate de cosmetolog, am înțeles că puțini dintre cei care vin la salon sunt conștienți de problema pe care o au și de volumul de asistență a cosmetologului. Puțini sunt cei care înțeleg ce, de fapt, depinde de ei și în ce constă sarcina asistenței profesionale.

Cel mai bun rezultat constă în colaborarea dintre client și cosmetician; combinarea corectă a procedurilor în cabinet și la domiciliu.

Alegerea profesională a produselor cosmetice se bazează pe diagnosticarea pielii, identificarea necesităților clientului și formarea seturilor cosmetologice pentru îngrijirea zilnică la domiciliu. 

Pentru cine este destinat acest tip de serviciu?

• Pentru cei care au probleme vizibile cu pielea. Din experiența profesională, pot confirma că numeroase probleme pot fi rezolvate cu produse cosmetice corect alese, cum ar fi, de exemplu: sensibilitate mărită, pigmentare postinflamatorie, stare incipientă de cuperoză, ten uscat etc.

• Pentru cei care optează pentru beauty minimalism și un plan clar de acțiuni. Mulți dintre clienții mei mi-au mărturisit că, datorită recomandărilor mele, cheltuiesc  mai puțin timp și bani pentru îngrijirea în condiții casnice, având și un rezultat mult mai bun.

• Pentru cei care preferă să facă echipă cu instructorul în scopul de a se simți mai încrezuți și de a fi la curent cu toate noutățile din sfera cosmetologiei, dorind, totodată, să știe cum să prevină și/sau să înlăture problema cu un rezultat eficient.

De ce a apărut versiunea online?

– Primul pas în elaborarea acestui tip de serviciu a apărut în condițiile pandemiei de COVID-19, atunci când toate saloanele de frumusețe au fost închise. Atunci, rămânând practic fără lucru, în semn de susținere, clienții fideli mi-au propus să le ofer consultări la distanță și să le recomand un plan de îngrijire corect.

– Al doilea pas a fost atunci când mi-am dat seama că acest tip de consultare nu exclude posibilitatea de a concluziona și de a oferi recomandări profesionale. Serviciul respectiv este foarte comod, economisind timpul petrecut pe drum spre salon. 

Cum se desfășoară consultațiile?

– Diagnosticarea detaliată a pielii;

– Analizarea procesului de îngrijire în condiții casnice;

– Determinarea obiectivelor de îngrijire;

– Selectarea produselor cosmetice pentru îngrijirea la domiciliu și formarea protocolului;

– Recomandarea procedurilor de salon.

Cum vă pregătiți pentru meeting?

– Va fi necesar să prezentați fotografii (cerințele fotografiilor se vor discuta pe parcurs);

– Completarea unui chestionar special;

– Fotografii ale produselor cosmetice pe care le folosiți la moment.

Care este rezultatul lucrului în comun?

– Elaborarea unui program individual de îngrijire la domiciliu, în funcție de problemă și de obiectivele stabilite.

– Analizarea modului și procesului de îngrijire la domiciliu pe care îl practicați; corectarea greșelilor; formarea protocolului de îngrijire corectă în condiții casnice.

– Suport pe o perioadă determinată, inclusiv consultări suplimentare privind schimbul de climă, condiții de viață, de sănătate ș.a.;

– Serviciul beauty box – dacă sunteți de acord, este posibilă formarea seturilor personalizate de produse cosmetice necesare și notificarea când acestea sunt pregătite. 

Durata consultațiilor: 60 minute

Ziua consultației: joi